Powerbanky

Počet výrobkov: 11
Farba
Cena
Značka

Power bank je prvá pomoc, keď vaše mobilné zariadenie potrebuje nabiť batérie, no nemáte prístup k elektrickej sieti. Kamkoľvek sa chystáte, pomocou powerbanky ako externej nabíjačky si môžete dobiť telefón a bez problémov pokračovať v obľúbených činnostiach.

Powerbank - záchrana vybitej batérie

Power bank - čo to je? Táto externá nabíjačka je praktickým pomocníkom na výletoch a túrach, v prírode, na stanovačkách alebo napríklad v lietadle, jednoducho všade tam, kde vám chýba možnosť strčiť klasickú nabíjačku do zásuvky a potrebujete bezdrôtové riešenie.

Medzi obľúbené top značky patrí xiaomi, swissten, samsung, emos a ostatné. U nás nájdete dostupné produkty, ktorých cena vás príjemne prekvapí. Využite výpredaj a vyberte si preferovaný dizajn. Aká farba vám padne do oka? Klasická čierna alebo biela, či dáte prednosť veselej potlači?

Akú powerbanku si vybrať a na čo si dať pri výbere pozor?

Ak by sa aj vám hodila power bank nabíjačka, pri nákupe tej správnej pre vaše potreby je dôležitá najmä jej kapacita. Externé powerbanky s menšou kapacitou, no zato kompaktnejšími rozmermi, sú veľmi praktické a skladné, no na väčšie zariadenia nebudú stačiť, takže sa treba rozhodovať podľa toho, ako ju chcete využívať.

Powerbanka do 10000 mAh skvelo poslúži ako záložný zdroj pre mp3 či mp4 prehrávače, bluetooth slúchadlá a bluetooth reproduktory či smartfóny a postačí na niekoľko nabití. Power bank 10000 mAh až 20000 mAh je nabíjačka, ktorá dokáže poskytnúť dostatok energie tabletu, niekoľkokrát nabije telefóny alebo vám dopraje o niekoľko hodín navyše práce na notebooku. Bezdrôtové powerbanky 20000 mAh a viac sú často vybavené viacerými nabíjacími výstupmi a bez problémov zvládnu nabitie smartfónov, tabletov a notebookov.

Powerbanka nielen pre smartfóny - čo môžete nabíjať pomocou powerbanky?

Powerbanky nemusia slúžiť iba na nabíjanie mobilných telefónov. Zvládnete nimi doplniť šťavu aj mnohých ďalších zariadení, ktoré máte so sebou - bluetooth slúchadlá, reproduktory, mp3 prehrávače, tablety a dokonca aj notebooky. Power banky s väčšou kapacitou vhodné pre nabíjanie notebookov však musia mať výstupy na napájací kábel notebooku.

Najdôležitejšie vlastnosti dobrej powerbanky

Mini power bank je šikovné zariadenie, ktoré charakterizuje nízka hmotnosť, kompaktné rozmery a rýchla doba nabíjania. Power bank môže mať mnoho užitočných vlastností: rýchlonabíjanie vďaka rýchlemu USB C port, Qi power banka umožňuje ihneď nabíjať podporované zariadenia prostredníctvom indukcie priložením k power banke. Stupeň krytia IP udáva, aká je ochrana pred tekutinami (vodotesnosť, vodeodolnosť) a cudzími telesami (prach). Ak potrebujete nabíjať dve zariadenia naraz, musíte hľadať typ powerbank s dvomi výstupmi. Led diódy a displej indikujú stav nabíjania alebo pripojeného zariadenia.

Ako nabíjať power bank? Napríklad cez microusb konektor alebo iný výstup cez kábel rovnako ako bežné zariadenie. Rýchlosť dobíjania udáva výstupný prúd power banky. Na nízkokapacitné batérie menších zariadení sú vhodné externé powerbanky s výstupným prúdom 1 A, výstupný prúd viac ako 2,1 A rýchlo dobije telefóny, tablety alebo notebooky.

pixel