Indukčné nabíjačky

Počet výrobkov: 1
Farba

Indukčné nabíjačky umožňujú pohodlne, jednoducho nabíjať telefón bez toho, aby ste potrebovali nabíjací kábel. Je to šikovné a pohodlné riešenie pre všetkých milovníkov pôsobivej technológie, ktorí chcú ohúriť priateľov a majú radi praktické riešenia!

Indukčné nabíjačky alebo bezdrôtové nabíjanie telefónu

Neviete si predstaviť, ako funguje bezdrôtové nabíjanie? Je to veľmi jednoduché. Telefón položíte na nabíjaciu podložku s plošnou cievkou, do ktorej prúdi elektrický prúd, obyčajne prostredníctvom klasického microUSB kábla. Systém využíva na prenos energie princíp elektromagetickej indukcie cez špeciálny prijímač v telefóne (druhú plošnú cievku) a vaše zariadenie je schopné na displeji zobraziť stav nabíjania.

Rýchlosť indukčného nabíjania je v porovnaní s klasickou, káblovou nabíjačkou síce nižšia, no technológie sa vylepšujú a nabíjanie je dnes už svižnejšie. Vždy ale závisí na konkrétnom zariadení, aký výkon dokáže využiť.

Zaujímavá je aj funkcia reverzného nabíjania - samotný váš telefón môžete použiť ako nabíjačku pre zariadenia, ktoré podporujú bezdrôtové nabíjanie - napríklad bezdrôtové slúchadlá, ktorým dochádza energia. Dokážete si rýchlo pomôcť aj v teréne. Stačí ich položiť na zadnú stranu tohto telefónu a chvíľu počkať, kým sa trochu dobijú. Dokonca sa môžete podeliť o kapacitu batérie vášho telefónu s kamarátom, ktorého zariadeniu dochádza “šťava” - stačí mať zadnú stranu krytu sklenenú.

Výhody indukčných nabíjačiek - prečo by ste ich mali mať

Bezdrôtová nabíjačka má oproti klasickej nabíjačke mobilných telefónov niekoľko výhod: už viac nemusíte hľadať správny kábel a triafať ním do konektora, pretože stačí len položiť telefón na podložku a nabíjanie sa môže začať. Ak aj vy patríte k sústavným ničiteľom káblov, túto komfortnú možnosť rýchleho nabíjania určite musíte vyskúšať.

Ďalším obrovským plusom je, že ak si niekto zabudne nabíjačku, bezdrôtová nabíjačka vás odbremení od riešenia kompatibility konektorov k rôznym telefónom. Nabíjačky podporujú štandard Qi a bez problémov s nimi nabijete iphone, samsung alebo inú značku.

Indukčná nabíjačka zatiaľ síce nedosahuje tempo rýchleho dátového nabíjania a počas procesu nabíjania nie je možné mať telefón v ruke, no jej plusy a priaznivá cena sú pre nás rozhodne zaujímavé.

Indukčné bezdrôtové nabíjačky - s ktorými telefónmi sú kompatibilné?

Ako zistíte, ktoré telefóny podporujú bezdrôtové nabíjanie? Zatiaľ je možnosť indukčného nabíjania u výrobcov rôznych značiek integrovaná len do drahších telefónov. Tie majú zadnú stranu vyrobenú zo skla, aby bola možná kompatibilita rôznych zariadení vrátane apple s indukčnou podložkou. Majitelia lacnejších modelov, ktorí bohužiaľ tento prijímač nemajú zabudovaný, si môžu dokúpiť špeciálny zadný kryt, aby tiež mohli využívať výhody indukčného nabíjania.

Akú indukčnú nabíjačku zvoliť?

Vďaka tomu, že na indukčné nabíjanie sa používajú už iba nabíjačky podporujúce štandard Qi, nemusíte riešiť, či bude nabíjačka a jej značka kompatibilná s vašim telefónom. Môžete sa teda rozhodnúť čisto z hľadiska dizajnu alebo farebných preferencií, aké má nabíjacia podložka mať.

Vyberte si, aká bezdrôtová nabíjačka bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám. Informácie o ich rozmeroch a ďalších parametroch, ako aj obsah balenia - všetko obsahujú údaje pri produktoch skladom.

pixel